O nama

Dr Dejan Stanojevic PhD

Dr sci. med. DEJAN STANOJEVIĆ

predsednik Udruženja

“Svako vreme ima svoje breme, kaže narod. Nijedno breme nije zaobišlo Udruženje banja Srbije i slični operativni problemi prisutni su sve vreme našeg postojanja.

Menjali su se predsednici i sekretari, članovi odbora i sekcija, nadležni ministri i spoljni saradnici.

Promenili smo dva državna uređenja i četiri države, ali nismo promenili sedište Udruženja, niti iskrenu želju da uvek budemo na usluzi i korist članovima.”

Prof dr Marina Deljanin Ilic

Prof. dr MARINA DELJANIN ILIĆ

predsednica Skupštine Udruženja

“Da bi neka zajednica ljudi trajala više od 50 godina potrebno je mnogo truda, zalaganja i međusobnog poverenja i poštovanja. I ljubavi. Prema drugima i prema poslu koji obavljamo.

Po tome je održavanje Udruženja slično održavanju nekih drugih životnih zajednica.”

Vladan Veskovic

VLADAN VEŠKOVIĆ

sekretar Udruženja

“Pred Vama nije sajt o banjama Srbije, mada bi to, po većem delu svog sadržaja, mogao da bude. Da smo želeli da napravimo takav sajt, nazvali bismo ga drugačije – recimo „Banje Srbije” ili slično. Nismo želeli ni da pravimo klasičan vodič po našim banjama; takvi sajtovi već postoje.

Želeli smo da na jedno mesto sakupimo činjenice o tome kako smo nastali, ko nas je i zašto osnovao, šta smo radili i čemu smo stremili. Da se zna i zapamti kako su nastajale i razvijale se naše banje. 

Međutim, ovo što smo dobili, priznajem, nismo planirali – to je sajt koji odiše istorijom, tradicijom, entuzijazmom, ambicijom, ponosom i ljubavlju prema poslu koji svi mi u banjama i za banje obavljamo.”