Ribarska

 

RIBARSKA BANJA

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ribarska Banja nalazi se na obroncima Jastrepca, nedaleko od Kruševca. To je oaza čistog planinskog vazduha, zdrave hrane i nadasve lekovitih termalnih izvora.
Voda je sumporovita homeoterma sa osobinama slabih alkalnosaliničnih voda, pa je najsličnija termama poznatih pirinejskih banja.
Koristi se za lečenje koštano zglobnih, degenerativnih, ortopedskih i nekih neuroloških oboljenja. Odlične rezultate pokazuje kod tretmana posttraumatskih stanja, nakon operacija i intervencija na lokomotornom sistemu, kod reumatskih oboljenja i urođenih deformiteta na kostima i zglobovima.
Posebnu novinu u lečenju bolesnika predstavlja tretman hiperbarične oksigenacije koji se obavlja u hiperbaričnoj komori. Ova terapija ima sirok spektar dejstva: poboljsava cirkulaciju krvi, ubrzava zarastanje rana i preloma kostiju, leči gangrenu, opekotine i promrzline i osvezava vitalne funkcije organizma.
Specijalna bolnica Ribarska Banja je za svoje goste obnovila i prosirila staro tursko kupatilo koje je danas moderan wellness i spa centar. Pored bazena tu je i hamam, slana soba i pecina, parno kupatilo, kada kraljice Drage, saune, luksuzne sobe za masazu gde se obavlja preko 20 vrsta masaza, đakuzi kade, bjuti i fitnes centar, kao i relaks prostorije sa toplim lezaljkama i zvezdanim nebom.
U vrelim letnjim mesecima najbolji provod je u sportsko rekreativnom centru Samar u Ribarskoj Banji. Mini akva park, okružen stoletnim jastrebačkim šumama, pruža osveženje i nezaboravnu adrenalinsku zabavu. U okviru akva parka postoje tri bazena, jedan dečiji i dva za odrasle sa toboganima, šankom u vodi i ostalim pratećim sadržajima. Za ljubitelje sporta tu je teren za tenis, rent-a-bike, odbojka na pesku, teren za male sportove, kao i kafe poslastičarnica za osveženje.
Staze zdravlja, jos jedan prilog rekreativcima, jedinstven je i neponovljiv kontakt sa netaknutom prirodom. U okviru turističke ponude gostima se nudi organizovana poseta manastirima. Tokom cele godine u Banji se organizuju mnogi koncerti, izložbe, likovne i vajarske kolonije, književne večeri.

 

Kontakt:
Telefon: +381(0)37/865 120, 865 270
Fax: +381(0)37/865 129
Website: www.ribarskabanja.rs
E-mail: ribarskabanja@yahoo.com