Niška

 

 

Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja“

Niška Banja se nalazi 10 km jugoistočno od Niša, nedaleko od ušća Nišave u Južnu Moravu. Podneblje Niške Banje je umereno-kontinentalno.
Prirodni lekoviti faktori u Niškoj Banji su blaga, umereno-kontinentalna klima, termomineralne vode i prirodno mineralno blato. Lekovite vode, koje izviru sa pet izvora („Glavno vrelo“, „Suva Banja“, „Školska česma“, „Banjica“ i „Pasjača“), pripadaju grupi zemnoalkalnih homeotermi ( 36-38 °C ), blago mineralizovanih, sa kapacitetom od 56 litara u sekundi.
Zdravstveni i turistički objekti smešteni su u uređenom parku površine 5 hektara. U blizini Niške Banje je park-šuma Koritnjak, sa uređenim trim stazama.
Institut „Niška Banja“ je zdravstvena, naučno-nastavna i istraživačka ustanova koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata obolelih od kardiovaskularnih i reumatskih bolesti (sa indikacijama: bolesti lokomotornog aparata, hitna kardiološka stanja, ortopedija – hiruške intervencije na koštano-zglobnom sistemu, posttraumatska stanja, sve vrste sportskih povreda, neurološka oboljenja, rehabilitacija – oboljenja srca i krvnih sudova, rehabilitacija reumatskih oboljenja, rehabilitacija povreda i oboljenja lokomotornog sistema).
Institut je opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvazivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.

Ukupan smeštajni kapacitet Instituta je 560 ležajeva, raspoređen u tri stacionara: „Radon“, „Zelengora“ i „Terme“. Svaki od stacionara čini celinu za sebe i raspolaže, osim smeštajnog dela, i kompletnim terapijskim blokom (hidro, kinezi, elektro i peloido) u više različitih sala za organizovanu grupnu i individualnu rekreaciju i zabavu.
Da bismo uvećali Vaše zadovoljstvo tokom boravka u ovoj oazi zdravlja,  nudimo Vam širok spektar usluga u velnes centru „Sense“ u stacionaru „Radon“.
Osim zdravstveno-rekreativnog turizma, Institut pruža sve uslove za organizovanje i realizaciju sportskog turizma (teniski tereni, otvoreni i zatvoreni tereni za košarku, rukomet i mali fudbal, startne terene za paraglajding), kao i za kongresni turizam (amfiteatar sa savremenom tehničkom opremom kapaciteta 300 mesta, plenum sala kapaciteta 60 mesta), restorane i salone za pružanje ugostiteljskih usluga sa prepoznatljivom nacionalnom kuhinjom.

Termomineralna voda Niške Banje spada u kategoriju blago alkalnih oligomineralnih kalcijum-magnezijum – hidrokarbonatnih, radioaktivnih (radonovih) homeotermi.
Prirodna termomineralna voda je slabomineralizovana (suvi ostatak na 180°C iznosi 0.271 g/l). Dominantni joni su jon kalcijuma(Ca) i značajno prisutan jon magnezijuma (Mg) od katjona, a jon hdrokarbonat (HCO3) od anjona. Prisustvo rastvorenih gasova ugljendioksida(CO2) i vodonik sulfida(H2S) je veoma diskretno. Temperatura vode od 38°C svrstava je u homeotermalne vode što omogućava njeno korišćenje za kupanje, orošavanje, ispiranje i inhalaciju bez dogrevanja. Primenjuje se u vidu mineralnih kupki sa podvodnom masažom, hidro-kinezi terapije u bazenu, kao i u vidu inhalacija kod oboljenja disajnih organa.
Radioaktivna (radonova) oligomineralna homeoterma predstavlja tipičnu nisko mineralizovanu radonovu vodu čiji je glavni balneološki faktor radon, koji u balneološkom smislu identifikuje Nišku banju u punom opsegu njenih indikacija.
Za rehabilitaciju  i lečenje kardio vaskularnih bolesnika  i  bolesnika sa oboljenjima i povredama lokomotornog sistema u Institutu „Niška Banja“ koriste se sledeće balneo fizikalne terapije: hidroterapija, termoterapija, mehanoterapija, svetlosna terapija, elektroterapija, magnetoterapija, elektrostimulacija, kineziterapija.
Pored terapija sprovodi se defektološki tretman, program rehabilitacije kardiovaskularnih bolesnika i inhalacije.

Institut za lečenje i rehabilitaciju
“Niška Banja“, Niš

Adresa:
Srpskih junaka 2, 18205 Niška Banja, Republika Srbija

Telefon: +381 18 502046; Faks: +381(0)18 549084

Email: inb@radonnb.co.rs ;
www: https://radonnb.co.rs

Marketing služba: +381 18 502211 marketing.sluzba@radonnb.co.rs
Rezervacija smeštaja – prijemna služba Instituta:
Tel.: +381 18 502 010;
+381 18 502 020;
+381 18 502 030

PIB: 101466671
MB: 07210582
JBKJS: 02595
Žiro račun: 840-567667-59

Wellness i SPA centar „Sense“

Wellness i SPA centar “Sense” u stacionaru “Radon”, Instituta “Niška Banja” nudi spoj lepote, uživanja i zdravlja. A sve u cilju rešenja problema od kojih je većina povezana sa nedostatkom vremena i užurbanim ritmom života. Wellness i SPA centar “Sense” ima izuzetno bogatu ponudu usluga: đakuzi bazen, đakuzi kada, sauna, vibrosauna, razne vrste masaža, aromatične kupke, pakovanje tela (čokomintom, alga-muljem, grejpom, cimet kremom, medom i mlekom…) i anticelulit program. Kao posebnu ponudu izdvajamo pakete usluga.

Na raspolaganju gostima su specijalne vrsta manuelne masaže:

  • Kraljevska masaža
  • Ayurveda (masaža toplim uljem)
  • Pantha rei (estetska limfna drenaža)
  • Hod po oblacima (refleksologija stopala)
  • Masaža toplim školjkama
  • Orijentalna piling masaža sapunicom
  • Relaksaciona masaža
  • Anticelulit masaža
  • Masaža stopala
  • Masaža lica

http://www.sensenb.co.rs/
+381 18 502-170
info@sensenb.co.rs
reserve@sensenb.co.rs