Junaković

SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU „JUNAKOVIĆ“ APATIN

Smeštena na obodu istoimene Park šume, nadomak Apatina i Dunava, banja Junaković predstavlja istinski raj za miran odmor i rekreaciju, uživanje u prirodi i blagodatima lekovite vode.
Prvi termalni izvor vode otkriven je davne 1913. godine, a dobijeni nalazi potvrdili su njenu lekovitost svrštavši je po kvalitetu rame uz rame sa termama Karlovih Vari u Češkoj i Harkanja u Mađarskoj. Sa željom da se lekovita voda ponudi većem broju pacijenata, banja Junaković počinje sa radom 1983. godine.
Voda koja izvire sa dubine od 700m i dostiže temperatutu oko 50◦C koristi se za lečenje svih oblasti reumatizma, ortopedskih i neuroloških oboljenja, a blagotvorno dejstvo pokazala je i u oblasti ginekologije, posebno u lečenju steriliteta.
Pored kompeksa otvorenih bazena gostima su na raspolaganju i zatvoreni termalni bazen, razne vrste masaža, tretmana, i usluge spa i wellness centra. Za ljubitelje sporta obezbeđeni su kuglana, četiri teniska terena sa šljakom, teren za odbojku na pesku kao i stolovi za stoni tenis. Za one koji vreme žele da provedu u prirodi nezaobilazna je staza zdravlja kroz Park šumu Junaković.
Banja Junaković ima sve mogućnosti za organizovanje seminara (sala za 120 osoba sa AV opremom), ručkova i proslava (restoran kapaciteta 450 osoba i restoran „Galerija“ za 50 osoba).